Vaksine

Vaksinasjon mot korona

Antall vaksinerte i Gol kommune

Gol kommune vaksinerer nå personer med underliggende sykdommer/tilstander i alderen 40-50 år. Vi følger FHI sine retningslinjer for prioriteringer.

Alle som er folkeregistrert i Gol får tilbud på SMS når det er sin tur.
Det er lurt å opprette en bruker på Helsenorge dersom du ikke har dette fra før.

Du må bekrefte eller avslå timen ved å klikke på lenken eller gå direkte inn på www.helsenorge.no.  Her må du logge deg inn med BankID. Det er fint om du gjør dette raskt. Dersom du avslår timen, tar vi ikke ny kontakt.
Du har også mulighet for å svare at tidspunktet ikke passer. Vi anbefaler båre å gjøre dette om det er helt nødvendig. Vi vaksinerer bare på onsdagar og av og til torsdagar.

Dersom vi ikke får svar på tilbud om vaksine, tar vi kontakt på telefon. Vi bruker telefonnummer i folkeregisteret når vi ringer. Dersom telefonnummer mangler eller vi ikke får kontakt, samarbeider vi med legetjenesten og hjemmetjenesten for å finne fram til rett nummer eller til nærmeste pårørende.

For pasienter i risikogruppene utenom alder, får vi lister av fastlegene. Vi får også lister over risikopasienter i Gol  fra fastleger i andre kommuner

Har du spørsmål om tilbudet du har fått, kan du ringe vaksinetelefonen  940 03 193  mellom kl. 09.00 og 11.00 mandag til fredag.

Vaksinering foregår på gamle Gol skule.
Husk å møte presis til timen og ha gjerne på klær som er lette å få av og på.

Informasjon om Astrazenecavaksinen:

Legemiddelverket har fått flere bivirkningsmeldinger om yngre vaksinerte som har fått hudblødninger (småprikket hudblødning og/eller større eller mindre blå flekker) etter koronavaksinasjon. Dette er alvorlig og kan være et tegn på nedsatt antall blodplater.

Hvem bør oppsøke legehjelp?
Personer under 50 år som har fått AstraZeneca vaksinen og opplever kraftig økende sykdomsfølelse mer enn tre dager etter vaksinasjon og ser større eller mindre blå flekker i huden (hudblødninger) må oppsøke fastlege eller legevakt så snart som mulig.

Om du vil melde andre bivirkninger, kan du gjøre dette på melde.no

Videre vaksinering med Astrazeneca er satt på vent av helsemyndighetene.