Test for Covid - 19

Hva skal du gjøre hvis du er syk eller mistenker at du er smittet med Covid-19?

Hvis du er syk eller har symptomer på sykdom, hold deg hjemme. Har du symptomer på covid-19 bør du teste deg.
Typiske symptomer på Covid-19 kan være:

• Feber
  • Hoste
  • Tungpustet
  • Hodepine
  • Slapphet
  • Nedsatt lukte og/eller smaksans
  • Muskelverk
  • Sår hals
  • Rennende eller tett nese
  • Nysing

Har du noen av disse symptomene skal du testes for Covid-19.

De som ønsker å teste seg skal kontakte Gol legekontor på tlf. 32 02 92 00 mellom kl. 08.00 – 15.00. En vil da få oppgitt tidspunkt for testing.

Om du blir syk kveld, natt eller helg kontakt legevakt på tlf. 116 117.

Hvor du skal ta testen for Covi-19?

Alle som skal testes for Covid-19 skal komme i egen bil.
Du kjører inn veien mellom Gol kommunehus og DBC bygget, her følger du pilene som er satt opp. Det er viktig at du holder deg i din egen bil fra du reiser hjemmefra til testen er tatt, så ikke du smitter andre.

Hvor finner du svar på Covid-19 test?

Svaret på din Covid-19 test vil du finne på helsenorge.no. Du skal holde deg i karantene til du har fått svar på testen.

Er testen negativ: Holde deg hjemme til du ikke lenger har symptomer

Er testen positiv: smitteverngruppa vil kontakte deg om videre karantene/isolasjon.