Pressemelding om munnbind

Gol Kommune innfører forskrift om påbud av munnbind

Kriseledelsen i Gol kommune har i dag, søndag 20.12.2020, besluttet å vedta en midlertidig forskrift, med påbud om bruk av munnbind. Forskriften trer i kraft fra 22.12.2020 klokken 00.00 (natt til tirsdag. Samtidig oppfordrer vi som tidligere om at munnbind allerede nå benyttes i tilfeller hvor avstandskravene ikke kan opprettholdes.

Grunnen til dette er en pågående smittesituasjon i Hol kommune, der smittekilden er ukjent. Vi ønsker samtidig å begrense en ny smittespredning i en periode med et forventet høyt antall mennesker som vil oppholde seg regionen, spesielt gjennom julehøytiden.

Etter en helhetlig vurdering har kriseledelsen vedtatt en midlertidig forskrift, med plikt for alle til å bruke munnbind der det ikke kan holdes en meters avstand.

Påbudet om munnbind er et tillegg til de nasjonale tiltakene som vi i dag følger, det er ikke en erstatning.

Hege Mørk - kommunedirektør
Herbrand Jegleim - ordførar