Informasjon til arbeidsgivere med utenlandske arbeidstakere

Arbeidsgivere spille en viktig rolle i arbeidet med å sikre at arbeidstakerne kjenner til og har mulighet for å følge smittevernrådene, og at de vet hvor de kan bli testet og få hjelp. Testing for Covid-19 er gratis og man tar kontakt med lokalt legekontor for å avtale testing. Selv med milde symptomer på luftveissykdom bør terskelen for å teste seg være lav, slik at man raskt kan få avdekket eventuelt skjult smitte. Det er også viktig at informasjon om nasjonale regler og retningslinjer når ut til disse gruppene.

Her ligger det meste av informasjon om korona på engelsk samlet:

Her finnes mer informasjon om nasjonale retningslinjer på engelsk:

Her er informasjon om reiser og innreise til Norge på engelsk og flere ulike språk:

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har også laget en samling tekst, lydfiler og videoer som dere finner link til under her. Tekst, lyd og video er mest effektivt dersom det brukes i forbindelse med muntlig kontakt.

Generell informasjon:

Testing, karantene, isolasjon: